Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Στα χέρια της Δημοτικής Αστυνομίας ο έλεγχος και για την ηχορρύπανση

«Πρέπει vα ξέρετε ότι από τηv περασμένη Τετάρτη, ξεκίνησε η Δημοτική Αστυνομία ελέγχους. Όλο το βράδυ. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Η βάρδια της είναι πλέον 24ωρη. Κάποιος είπε για καταγγελίες. Ναι, μπορείτε να κάνετε καταγγελίες, γιατί πλέον τo θέμα της ηχορύπανσης τo αvέλαβε η Δημοτική και η Ελληνική, αλλά η αρμοδιότητα είναι της Δημοτικής Αστυνομίας».
Με αυτά τα λόγια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαδάκης ενημέρωσε τους δημότες μιλώντας στην συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για την παράταση του ωραρίου των μουσικών οργάνων.
Βέβαια η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας του Δημάρχου μας στην οποία ανήκει και ο κ. αντιδήμαρχος, ενέκριναν την παράταση του ωραρίου της χρήσης μουσικών οργάνων μέχρι τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μέχρι τις δύο τα παρασκευοσαβατοκύριακα. Με τον έλεγχο αυτή τη φορά της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία ανέλαβε νέες αρμοδιότητες επί 24ώρου ωραρίου. Οι πολίτες λοιπόν που ενοχλούνται δεν θα πρέπει να πρέπει πλέον να απευθύνονται στην Ελληνική Αστυνομία και στο τμήμα υγείας της Νομαρχίας που μετρούσε το θόρυβο μέχρι τις εννέα το βράδυ, αλλά στην Δημοτική Αστυνομία που θα εργάζεται και το βράδυ και θα είναι εφοδιασμένη και με ηχόμετρα.
Οι πλακιώτες όμως έχουμε κακή εμπειρία τόσο από τους ελέγχους όσο και από τις μετρήσεις. Τους ελέγχους που δεν έφερναν κανένα αποτέλεσμα και τις μετρήσεις που το μόνο που πιστοποιούσαν ήταν μια απίστευτη διαπλοκή. Αυτό τονίσαμε και στην παρέμβασή μας στην Δημαρχιακή Επιτροπή και στο κείμενο προς το Δημοτικό Συμβούλιο. (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)
Στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν που σας λέγαμε και που αποφάσισε την παράταση του ωραρίου χρήσης των Μουσικών Οργάνων ακούστηκαν οι δραματικές εκκλήσεις των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται από την μάστιγα της νυχτερινής ηχορύπανσης. Του Κολωνακίου, του Παγκρατίου, του Ρούφ – Γκάζι. Κατοίκων που ζητούν απελπισμένα την θέσπιση κανόνων χρήσεων γης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των μπάρ στις περιοχές τους.
Είναι όμως τα πράγματα όπως μας τα είπε ο κ. Αντιδήμαρχος;
Η Δημοτική Αστυνομία που κατά τα λόγια του ανέλαβε τον έλεγχο της ηχορύπανσης, θα έχει την ετοιμότητα να παρέμβει το βράδυ για να σταματήσει την όχληση όπως με τόση δυσκολία και πολλές υπεκφυγές αλλά στο τέλος πραγματοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία;
Φοβούμαστε πως όχι. Παρά τον μεγάλο αριθμό του προσωπικού που διαθέτει, η όλη οργάνωση παραπέμπει περισσότερο σε μια ακόμη γραφειοκρατική διαδικασία παρά σε πραγματική διάθεση αντιμετώπισης του προβλήματος.
Από την Δημοτική Αστυνομία μας δόθηκαν τα παρακάτω τηλέφωνα: 210 32 43 616, 611, 612 και 210 32 59 056. Αυτό είναι ένα είδος τηλεφωνικού κέντρου. Σε ένα από αυτά θα απευθύνεται ο πολίτης που ενοχλείται από τον θόρυβο κάποιου κέντρου που παρανομεί. Το τηλεφωνικό κέντρο θα καταγράφει την καταγγελία και θα την διαβιβάζει στην αρμόδια διεύθυνση που θα ελέγχει την παράβαση της ηχορύπανσης. Πότε; Εδώ υπάρχει μεγάλη ασάφεια. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι τα τηλέφωνα θα λειτουργούν ώρες γραφείου. Άλλες παρατείνουν το ωράριο κατά μερικές ακόμη ώρες. Όχι όμως την νύχτα όταν πάντα σημειώνεται και μπορεί να πιστοποιηθεί η παράβαση. Η δε αυτοψία … εάν υπάρχει επάρκεια προσωπικού, όπως μας τονίστηκε, θα γίνεται την άλλη μέρα ή ενδεχομένως κάποια άλλη. Και τα συμπεράσματα είναι δικά σας.
Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω. Προτείνουμε στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να απευθύνονται στα παραπάνω τηλέφωνα, να παρακολουθούν την εξέλιξη της καταγγελίας και να ενημερώσουν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων. Εμείς θα καταγράψουμε τις παρατηρήσεις τους, θα τις αξιολογήσουμε και τότε θα εξάγουμε τα συμπεράσματα. Τότε θα συγχαρούμε τον Δήμο και θα συνδράμουμε με προτάσεις την προσπάθεια ή θα καταγγείλουμε μια άσκοπη , δαπανηρή και θα την χαρακτηρίσουμε τότε με άλλο τρόπο απόφαση. Και πιστέψτε μας επειδή έρχονται εκλογές η γνώμη των πολιτών θα αποκτήσει μια άλλη βαρύτητα και σημασία.
Σημειωτέον ότι στα παραπάνω τηλέφωνα οι πολίτες μπορούν να αναφέρονται για όλα τα θέματα: παράνομη στάθμευση σε πλατείες, πεζοδρόμους, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κλπ.Εδώ είμαστε λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: