Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Συγκέντρωση Υπογραφών

Η συλλογή υπογραφών για την σωτηρία της Πλάκας συνεχίζεται.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν και πάλι την Πλάκα με την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που την έσωσε και την προστατεύει και θέλοντας να ενώσουμε όλους τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στη γειτονιά για την αποτροπή της υποβάθμισής της:
Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών για να εκφράσουμε σε όλους τη θέλησή μας για την προστασία και τη φροντίδα της περιοχής μας και για μια αρμονική συμβίωση της κατοικίας με τον κόσμο της εργασίας.

Επικοινωνήστε με τα μέλη της Επιτροπής ή με το blog μας για περισσότερες πληροφορίες και για να υπογράψετε.

Εναλλακτικά: http://www.ellinikietairia.gr/?action=read&id=586

1 σχόλιο:

friday είπε...

Παρά τις δικές σας προσπάθειες, αλλά και τον δικό μας προσωπικό αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς που προσπαθούν (και μάλλον το καταφέρνουν έυκολα απ'ότι φαίνεται) να διαβάλλουν τον χαρακτήρα της αγαπημένης μας γειτονιάς. Η πλατεία Λυσικράτους παραδόθηκε αμαχητή σε έναν από τους κέρβερους του εύκολου πλουτισμού. Δεκαπέντε τραπέζια απλώνονται στο πεζοδρόμιο της πλατείας με την άνεση της ιδιόχρησης περιορίζοντας όχι μόνο εμάς τους μόνομους κατοίκυς της περιοχής αλλά και των περαστικών κατπλειονότητα τουριστών. Χαρακτηριστικό το γεγονός μάλιστα της κατάληψης του χώρου της διακριτικής ενημερωτικής πινακίδας περιγραφής το αρχαιολογικού χώρου και μνημείου, καθιστώντας αδύνατη την ανάγνωσή της. Αχαρακτήριστο δε το γεγονός της συμπεριφοράς της ομάδας των ανθρώπων που κινούν τα νήματα η οποία θυμίζει παλαιότερου τύπου τακτικές.... Βρισκόμαστε στο έλεος των κερδοφόρων μηχανισμών που επίβάλλονται με ετσιθελικούς τρόπους αδιαφορώντας για την πιοότητα ζωής των κατοίκων....